Recept Guru

Rókagomba krémleves

Ünnepi étel 30 perc alatt, akár a hétköznapokon is.
Variálhatod saját kedved szerint leves betétekkel például: fokhagymás crutonnal, reszelt sajttal, vagy egy kevés frissen vágott újhagymával.

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg rókagomba, 5 dkg vaj, 6 dl zöldségleves, 2 dl főzőtejszín (20-25 %-os zsírtartalmú), 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors

Elkészítése:
A gombát megtisztítom és vajon megpirítom, néhány szemet félre teszek díszítésnek, a többit összevágom, majd kiteszem egy tálra. A maradék vajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a gombát. Kb. 5-7 percig közepes lángon együtt pirítom,sózom és frissen őrölt borssal fűszerezem. Felöntöm a zöldséglevessel és fedő alatt 20 percig készre főzöm. Rúdmixerrel összepürésítem és belekeverem a tejszínt.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!