Húsvét után mindig marad sonka, hagyma, tojás stb. Ezt az étel most a húsvéti sonka és egyéb finomságok utólagos felhasználására találtam ki. Mivel mindenhol más-más ételek kerülnek az asztalra, minden háznál különböző étel kerekedik belőle.
Én most a saját verziómat osztom meg veletek.
Hozzávalók 4 főre:
Tésztához: 3 tojás, 30 dkg liszt (1/4 durumliszt, 3/4 normál fehérliszt)
Mártáshoz: 30 dkg sonka, 2 tojás, 2 dl főzőtejszín, 15 dkg sajt (parmezán, vagy grana padano), petrezselyem, 2 szelet kaliforniai paprika, só, bors
Tipp: tehetünk még bele póréhagymát, vagy snidlinget is.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a tojással összegyúrom, kb 10 percig dagasztom, majd pihentetni a hűtőbe rakom kb. 20 percre. A sonkát apró kockára vágom, serpenyőben a zsírját külön kisütöm, benne hagyhatod, ha szereted, én inkább mindig kiveszem. A sonkát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott paprikát és póréhagymát. Egy külön tálban a tojást a tejszínnnel összekeverem, beleteszem a sajtot és az apróra vágott petrezselymet, sózom , borsozom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, nyújtógéppel kinyújtom, majd felvágom a kívánt alakúra, 3-4 perc alatt kifőzöm és összekeverem a hússal, valamint ráöntöm a tejszínes mártást.
Frissen őrölt borssal, és egy kis sajttal tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: