Recept Guru

Arancini, azaz Rizottógolyó

Ezt az ételt először az Etna lábánál lévő kis hangulatos étteremben kóstoltam. Nagyon finom.

Stílszerűen akkor kis kúpokat formáztak a rizsből. Ez az étel most a korábban írt mediterrán rizottóból készült, ezért paradicsomos, paprikás a színe.

Elkészítése:
A rizottóból egy evőkanálnyi mennyiséget  a kezembe fogok, és gombócot gyúrok belőle. Tehetünk bele mozzarellagolyót, de ha ezt kihagyjuk úgy is finom lesz. Én most nem tettem bele mozzarellát, hanem a tetejét szórtam meg sajttal.
Fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
Ezután tojásba és szemlemorzsába panírozom, lehet duplán panírozni, akkor kicsit vastagabb, és ropogósabb lesz a panír.
Ha elkészült lecsepegtetem, és máris fogyasztható.
Kiegészítésként illik mellé valamilyen mártás, majonéz, tartár, vagy pl. remoulade mártás.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!