Rendhagyó módon kezdem ezt a receptemet, ugyanis találtam egy szuper jó kézkrémet. Azt tudni kell, hogy rajongok ősszel az összes fűszeres, narancsos és gyömbéres cuccért, legyen az kávé, forró csoki, édesség, tusfürdő,, vagy például egy kézkrém.
Megtaláltam a Ziaja új, limitált kiadású Csokoládés – narancsos kézkrémjét, az illata valami csodás és ami fontos, hogy hatékonyan puhítja még az én száraz bőrömet is.
Na és a legjobb, süti illatú lett a kezem 🙂
Na és ha ez olyan jó dolog, akkor még tovább fokozom mindezt egy finom sütivel is, jelen esetben egy kekszet készítettem, egy zablisztes és zabpelyhes finomságot, ami természetesen cukormentes is.
Na de térjünk rá a kekszre, mert elvégre is gasztroblogot írok 🙂
Hozzávalók:
300 g zabliszt
1 tk sütőpor
150 g vaj
3 evőkanál zabpehely
1 narancs héja (kezeletlen héjút válassz)
2 evőkanál apróra vágott édesítőszeres étcsoki (én csokipasztillákat vágtam még össze)
30 g eritrit (sztíviával erősített változat)
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás
Elkészítése:
Először összemérem a száraz alapanyagokat, majd mehet hozzá a vaj, a tejföl, a tojás és a vanília kivonat és a narancs héja is. Mivel azt szerettem volna, ha intenzíven narancsos lesz, nem hagyományosan lereszeltem, hanem, hámozóval levártam a narancs héját és azt apróra összevágva tettem a tésztába. Az egészet összegyúrom, majd hengerré formálom és fagyasztóba teszem 20 percre, hogy megdermedjen. Ezután felszeletelem. Most leírok egy jó tanácsot, lehetőleg minél vékonyabb szeleteket vágj, mert ahogy a képen látod nekem egy kicsit vastagabb lett, ettől függetlenül így is nagyon finom lett. Végül 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm (12-14 perc).
Mi teljesen odáig vagyunk érte, omlós finom süti lett, remek fogás tízóraira, vagy uzsonnára joghurt, gyümölcs, vagy kávé mellé, vagy csak úgy magában.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kedves Gábor, sajnálom hogy nem sikerült, mert én is többször elkészítettem már ezt a receptet és nálam nem volt gond vele.
Szia,
Kipróbáltam a csokis-narancsos kekszet. Száraz és az íze egy kicsit a fűrészporéhoz hasonlít (tudom, milyen, gyerekkoromban megkóstoltam). De lehet, hogy én rontottam el valahol.
Bár miután megkóstoltuk, többször is átolvastam a receptet, de nem találom a hibát.