Recept Guru

Frissítő hideg sárgabarack krémleves

Hőségriadó van, dübörög a kánikula, ilyenkor a legjobb, ha kánikula kompatibilis ételeket választunk, erre az egyik legjobb ötlet például egy ilyen hideg gyümölcsleves. Érdemes reggel elkészíteni, amikor még nincs olyan meleg és így van ideje ebédig lehűlnie.

1 kg sárgabarack, 1 ek cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl főzőtejszín, tejszínhab, 2 marék szeletelt mandula, menta-, vagy citromfűlevél

A barackokat leforrázom, majd lehúzom a héját és kimagozom, majd nagyobb darabokra vágva egy edénybe, majd annyi vízzel elteszem főzni, hogy, hogy épp ellepje.
Beleszórom a cukrokat, ilyenkor augusztusban már nagyon édes, így kevés cukor kell hozzá, amikor felorrt merülő mixerrel pürésítem. A tejszínt elkeverem, hogy homogén legyen, majd a levesbe csorgatom és ismét kicsit összefőzöm. Behűtve, barackszeletekkel, tejszínhabbal és pirított mandulaszelettel és citromfűvel díszítve tálalom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!