Folytatom a Valentin-napi sütögetést, desszertes hangulatban voltam, így egy ilyen édes cuki finomságot találtam ki. Korábban már láthattátok a híres marcipános linzert (nálunk 100 %-osan családi kedvenc), most szív alakúra csináltam, a csoki mártás kimaradt, helyette cukorgyöngyökkel díszítettem.
Hozzávalók kb 60 db szívecskéhez:
Tésztához: 250 g liszt, 1 kk sütőpor, só, 150 g vaj, 80 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 50 g darált mandula, 1 tojássárgája
Összeállításhoz: 100 g sűrű barack lekvár, 300 g rózsaszín marcipánmassza, fehér és rózsaszín cukorgyöngyök
A lisztet összeszitálom a sütőporral és kb 1 pici csipet sóval. A hideg vajat apró kockákra vágom és eldolgozom a liszttel, majd mehet hozzá a porcukor és a vaníliás cukor is, végül a tojássárgáját és a mandulát is belegyúrom. Fóliába csomagolom és hűtőben fél órán át pihentetem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkám 3 mm vastagságúra nyújtom és 4 cm átmérőjű szíveket szúrok ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsivel aranysárgára sütöm, majd a sütőlapon hagyom kihűlni.
A tésztákat megkenem lekvárral. Fontos, hogy ne legyen nedves a lekvár, mert a marcipánt átáztatja. A marcipánt alaposan átgyúrom, majd két fólia között kinyújtom és ugyanúgy 4 cm átmérőjű szíveket szúrok ki belőle, majd a lekváros sütikre helyezem.
Sűrű cukorszirupot készítek, kb 1 dl forralt vízben elkeverek kb 3 ek. cukrot, kicsit hagyom hűlni. A cukorsziruppal egy ecset segítségével megkenem a sütik szélét, majd kicsit belenyomkodom a cukor gyöngyöket. Azt hiszen mondhatom, hogy jól sikerült, mivel mire ti ezt a receptet olvassátok már nincs a sütiből. Jó ünneplést Nektek!
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: