A baracklekvár befőzés idén sajnos kimaradt nálunk, mert halogattuk, hogy majd ha kicsit lejjebb megy az ára, végül lemaradtunk róla. Meg közben el is utaztunk. Kárpótlásként azért készült egy isteni barackos lepény, ami olyan 20 perces sütikategória. Szerveztünk a lányokkal egy kis kerti partit én oda vittem ezt a finomságot, persze azért itthonra is maradt… Tovább »
Barackos-levendulás lepény – Okos szénhidrátokkal
A baracklekvár befőzés idén sajnos kimaradt nálunk, mert halogattuk, hogy majd ha kicsit lejjebb megy az ára, végül lemaradtunk róla. Meg közben el is utaztunk. Kárpótlásként azért készült egy isteni barackos lepény, ami olyan 20 perces sütikategória. Szerveztünk a lányokkal egy kis kerti partit én oda vittem ezt a finomságot, persze azért itthonra is maradt… Tovább »

Igazi túrógombóc rajongó vagyok, számtalan sós és édes változatot készítettem már, a mini túrógombócok, piros bogyós krémlevessel, baracklekvárral, na és persze egészségesen is. A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a…