Recept Guru

Gesztenye roló – Anyu receptje alapján

Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le. Most viszont… Tovább »

Lecsóhatározó – A világ lecsói receptekkel

Itt a nyár vége, ami nálunk egyet jelent a lecsó szezonnal. Viszont annak is itt van az ideje, hogy az itthon ismert és népszerű magyar lecsón túl egy kicsit kitekintsünk és megismerjük a világ többi országának hasonló ételeit is. Ebben az összefoglaló táblázatban remekül látszik, hogy melyik változatnak milyen zöldségek az alapjai, valamint az is,… Tovább »

Ünnepi borleves fahéjhabbal – Diétás karácsony menüből

A karácsonyi menü tervezésekor eszembe jutott, hogy még gyerekkoromban a Mama mindig borlevest készített gyűszűfánkkal, amikor mentünk. Mekkora ötlet gondoltam, hogy akkor most kipróbálom. Ezt a receptet választottam,  persze a cukor helyett édesítőszert használtam. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak arra kell figyelni, hogy a leves besűrűsödéséig folyamatosan keverni kell, hogy egyenletesen sűrűsödjön, ne főjön meg a… Tovább »

Karácsonyi menü extrákkal

Elkészült végre az ünnepi menüterv, vagyis az, hogy mik lesznek már rég körvonalazódtak, de most jutottam el odáig, hogy véglegesítsük egyrészt, másrészt már a megvalósítás is elkezdődött. Bevezetésként annyit mondanék, hogy én még soha nem főztem karácsonykor. Sütiket ugye mindig csináltam, de a karácsonyi ebédek és vacsorák soha nem nálunk voltak. Tehát idén először nálunk… Tovább »

Szarvas kolbász katonák – Ínyenc falatkák

Idén nálunk lesz a Szenteste vacsora, így már javában azon pörgök, hogy mi legyen majd a menü.  Sok ötletem van már előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek is. Lesznek klasszikusok az biztos, de nem én lennék, ha nem találnék ki valami extra újdonságot. Nehezíti a feladatomat, hogy kb. ahányan vagyunk annyiféleképpen eszünk. Én ugyebár az IR-es… Tovább »

Kedvenc húslevesem májgombóccal – Anyukám mondta

Anyukám készíti a számomra tökéletes húslevest és májgombócot, ezért is csodálom, hogy egészen eddig nem csináltam. Szeretjük a modern, izgalmas nemzetközi ízeket, azonban a hagyományos konyhából van néhány étel, amit soha nem felejtenék el. Ez a húsleves is ilyen, igazi klasszikus ízekkel. Anyukám elmondta, hogy Ő hogyan készíti én pedig igyekeztem azt szóról szóra betartani,… Tovább »

Dijoni húsgolyó – Gyorsan finomat!

Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl. Amíg a hagyma megpuhul elkészül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!