Recept Guru

Tökmagparfé sós tökmagmorzsával – Természetesen finom

A napokban Szigligeten voltunk, felmentünk a várba, utána gondoltuk megjutalmazzuk magunkat a vár alatt található adalékanyagmentes fagyizóban egy gombócossal. Cukormentes fagyi nem volt, így én kihagytam, csak belekóstoltam a férj dupla finomságába, egy pisztácia és egy sós tökmag. Pisztácia mindig az első választott, a tökmag meg olyan, hogy azt nem lehetett otthagyni. Hazatérve jött az… Tovább »

Barackos frangipán – Zéró cukor és glutén

A hétvégi barackbefőzés megkoronázásaként egy szuper barackos sütit készítettem. Az a jó benne, hogy egyszerű elkészíteni, mégis mesésen finom. Én gluténmentesen csináltam, egyedül a tésztája volt necces, hogy sikerül e, nem kell nyújtani, így nem volt vele gond. A sült mandulakrém, ami a frangipán lényege pedig egy igazi különlegesség. Mindig is a vajat pártoltam, de… Tovább »

Kókusztejberizs mangóval – Okos szénhidrátokkal

A tejberizsről nem olyan régen  csak az iskolai menzán kóstolt változat jutott eszembe, ami  mindig kakaóporral volt megszórva. Nincsen vele semmi gond, de ebből több kreatív ötletet nem lehet kihozni. Aztán egyre gyakrabban találkozom a török gyors éttermek sült tejberizs ajánlatával. Még mindig nem mondanám, hogy különösebben izgalmas dologról lenne szó. Na és akkor itt… Tovább »

Inka quechua ízek – Budapest egyetlen perui éttermében jártunk

Az inka kultúra az egyik legősibb kultúrák közé tartozik, a több ezer éves quechua (kecsua) nép a mai napig őrzi a ősi indián hagyományokat. Az utóbbi években Amerikában és Nyugat-Európában rendkívül népszerűek lettek a perui éttermek, hiszen a világ egyik legegészségesebb konyhája. Köszönhető mindez azoknak az alapanyagoknak, melyek természetesen védik egészségünket. Ilyenek például a halak,… Tovább »

Kókuszos fagyibonbon és icepop – Pillanatok alatt egészségesen

Ugyan az igazi meleg még nem érkezett meg, egy fagyihoz azért már elég jó idő van. Itt az eperszezon, ezért nem tudtam kihagyni ezt a hűsítő finomságot. Érdemes nektek is kipróbálni. Új ötlet volt most, hogy nem csak icepop formában, hanem bonbonformába is töltöttem, így egy falatnyi hűsítő bonbonként is működik.Mivel pillanatok alatt elkészül és csak… Tovább »

Vaníliafagyi tökmag variációkkal – 3 perc és kész!

A mostani cikkben egy tippet osztok meg veletek, amit vétek lenne nem megosztani, hiszen valami mesésen különleges ez az ízvariáció. Azt tudjátok, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak, most sem lesz ez másképp, hiszen mindössze 3 percbe telik az összeállítása.Talán receptnek sem lehet nevezni, inkább tuti tippnek hívnám.A kiindulás az, hogy az édes ízek… Tovább »

Jópofa nyúlpofa gyümölcsrizs- Tejmentesen

Mostanára sikerült kicsit magamhoz térnem, ugyanis az utóbbi időben alig volt időm sütni, főzni, írni róla meg még annyira sem. Most a húsvéti hétvégén azért bepótoltam, meg is ágyazhattam volna magamnak a konyhában amennyi időt ott töltöttem. Nem csak magamnak, mert a drága férj is sokat segített. Most mutatok egy baromi egyszerű gyümölcsrizst, ami egyrészt… Tovább »

Bécsi almás pite citrusokkal – Nálunk toplistás

Az almás sütik nálunk mindig top listásak,  eleve sikerre vannak ítélve. Azért nálam vannak ezen belül még olyan részletek, ami miatt például én is bombasztikusnak gondolok egy finomságot. A mostani sütiben az tetszett meg, hogy izgalmas az almás töltelék, mert az alma mellett narancslekvár is van, valamint a tészta is különleges a citromhéjtól és a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!