Recept Guru

Egy hely, ahol természetes jót enni mentesen

Egy “mentes” tematikájú rendezvényen jártam pár hete, ahol sok érdekes terméket, céget ismertem meg, valamint érdekes előadásokat hallottam. Az egyik ilyen érdekes előadást Mattheisen Mária tartotta, aki elmondta, hogy elege lett abból, hogy csodabogárnak nézik egy étteremben, ha megkérdezi az ételekben található allergéneket, meg persze abból, hogy nagyon sok étteremben nem, vagy csak szűk választékot… Tovább »

Tojáslikőr panna cotta – Koccintsatok vele!

A panna cotta megint egy olyan desszert, ami gyakori vendég nálunk, mert könnyen, látványos desszertet  lehet belőle varázsolni. Olyan sokszor csináltam már, hogy van külön panna cotta receptgyűjteményem.Most nem gyümölcspürés, vagy lekváros változat készült, hanem egy meglepő párosítás, én magam is meglepődtem rajta, hogy milyen jó lett. Bár a fő kóstoló kritikusaim szerint kicsit túlságosan… Tovább »

6 éves blogszülinap – Ünnepelj velem!

6 évet nem gondolnék olyan sok időnek, de ha belegondolok mennyi minden történt a blog és így az én életemben is, akkor igen is sok. Mennyi recept került fel az  oldalra, pedig nem is mindent tettem fel, hihetetlen.  Kb.  4 évvel ezelőtt lehetett, amikor úgy alakult, hogy változtatnom kell az étkezésemen, elhagytam a cukrot és… Tovább »

Üveges granola – Gasztroajándék ötlet

Imádom a granolát és azon vagyok, hogy mindenkivel megszerettessem a környezetemben, aki még nem szereti. Tibi például nem enne ilyesmit tízóraira, vagy uzsonnára, ahogyan én szoktam, Ő inkább csak csipeget belőle. Rájár a nagyobb gombócokra.  Ez egy remek egészséges édességet alternatíva lehet, ja és még külön jó, hogy gyümölcsöt, vagy joghurtot is szoktunk enni mellé,… Tovább »

Gesztenyelekvár – Gasztroajándék

A legutóbbi befőzős cikkben a narancslekvárról áradoztam, most pedig folytatom egyrészt a befőzést, másrészt az áradozást, ugyanis ezúttal a gesztenye van a listámon.Igen, a gesztenyéből is lehet lekvárt készíteni, persze nem olyan lesz, mint amit a lekvár alatt hagyományosan értünk. Egy egészen különleges dologról van szó, gesztenyerajongóknak pedig kötelező kipróbálni. Lehet készíteni kizárólag sült gesztenyéből,… Tovább »

Szuper orange curd recept- Gasztroajándék tipp!

Ki mire gondol, ha azt mondom lemon curd? Talán hallottatok már róla, ez egy angol citrom krém, amit már én is készítettem és itt írtam róla a blogon. Sütibe, linzerbe tölthető, vagy akár kekszet is lehet mártogatni bele. Na és ha azt mondom orange curd? Természetesen ugyanennek a narancsos verziójáról van szó. Számtalan módon használható… Tovább »

5 szuper gasztro ajándék tipp – Mindenkinek megtalálod

Manapság egyre nagyobb kihívást jelent valami egyedi, de egészséges, esetleg különleges ajándékkal meglepni szeretteinket! Én személy szerint szeretek gasztroajándékkal készülni, esetleg egy karácsonyi ajándék mellé meglepetésként még egy kis finomságot is adni. Most összegyűjtöttem pár remek alternatívát erre, szemezgessetek bellőlük, nem fogtok tudni betelni olyan szépek és gusztusosak és természetesen mind jó minőségű, így biztosan… Tovább »

A csokoládék “krémje” – Hozzáadott cukor nélkül

Közelednek az ünnepek, így körbenéztem egy kicsit, hogy milyen cukormentes bonbonok, finom csokik vannak a kínálatban, természetesen volt, amit már ismertem, viszont meglepődtem, hogy több olyan újdonságot is találtam, amiket nagyon megkedveltem. Nektek is bátran ajánlom kipróbálásra, vagy vigyétek ajándékba, mert a siker garantált. Szóval jöjjön a hozzáadott cukor nélkül készült desszert kínálat krémje. Előre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!