Recept Guru

A legjobb cukormentes prémium szaloncukrok – Leteszteltem

Cukormentes szaloncukor tekintetében eddig évről évre ugyanazokat a márkákat vásároltuk. Idén arra gondoltam körül nézek, hogy van e még a piacon más, szintén prémium minőségű szaloncukor. Mit is értek én az alatt, hogy prémium? Leginkább azt, hogy valódi csokoládét, minőségi alapanyagokat tartalmaz. Hozzáértéssel és odafigyeléssel készülnek. Nálam a kevesebb-több alapelv a szaloncukrok esetében fokozottan érvényes…. Tovább »

Gesztenye sün család – Cukormentesen

Nálunk a gesztenyés sütik nagyon népszerűek, ahogy a legutóbb a gesztenye roló receptjénél említettem. Most pedig a cuki sün család született meg otthon némi gesztenye massza, keksz, csoki és tortadarának köszönhetően. Ez gyakorlatilag egy süninek formázott gesztenyegolyó, ami csak félig van mártva csokival, majd süninek díszítve. Minden sünikében egy szem meggy is található. Hozzávalók egy 8… Tovább »

Fahéjas szilvalekvár – Izgalmas párosítás

Lekvár befőzésről még nem írtam sokat a blogon, pedig évek óta készítek sárgabarackot, valamint idén eper is készült. Ebben eddig semmi érdekes nincs,  viszont van egy őszi, szezonális lekvár, amit tavaly készített először anyukám és annyira rákattantunk, hogy idén én is főztem. Ezt nagyon nehéz szavakba önteni, komolyan egy ízorgia. A finomság pedig nem más,… Tovább »

Gesztenye roló – Anyu receptje alapján

Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le. Most viszont… Tovább »

Sós-karamellás sajttorta – Segítsüti 2018

Ismét eltelt egy év a legutóbbi Segítsüti óta, ami azt jelenti, hogy én újra sütit sütök, amire Ti pedig ismét licitálhattok, ezúttal is egy igazán nemes célért, ugyanis a befolyt összeggel a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt támogathatjátok. A klinika intenzív osztályára szeretnének vásárolni egy ún. kapnográfot, ami a súlyosan beteg, lélegeztetett gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál.  Segítségével az… Tovább »

Eljött a jó világ – Itt van a diétabarát sós karamell öntet

Ezzel a recepttel egy régi vágyam teljesült, ugyanis végre találtam alapanyagot ahhoz, hogy a sós-karamell öntet elkészülhessen diétabarát módon is. Pontosabban már egy ideje tesztelem és használom az Inka Sweet Stevia 4x édesítőszert, amiről írtam is már itt. Édesítőszerekkel nagyon sok mindent meg lehet általában csinálni, néhány nagyon speciális recepten kívül, ilyen például a makaron,… Tovább »

Barackos-levendulás lepény – Okos szénhidrátokkal

A baracklekvár befőzés idén sajnos kimaradt nálunk, mert halogattuk, hogy majd ha kicsit lejjebb megy az ára, végül lemaradtunk róla. Meg közben el is utaztunk. Kárpótlásként azért készült egy isteni barackos lepény, ami olyan 20 perces sütikategória. Szerveztünk a lányokkal egy kis kerti partit én oda vittem ezt a finomságot, persze azért itthonra is maradt… Tovább »

Sokkal több, mint egy édesítő! – Letesztelem

Milyen a jó édesítőszer? Melyiket kellene választanunk? A téma legalább annyira felkapott és sokakat érint, mint például a zsiradékok helyzete margarin-vaj vita, vagy a tejtermékek köré épült vitaáradat. Az édesítőszerek kapcsán még gyerek voltam, amikor először találkoztam a szacharinnal, mert egy sütiben az volt, kiderült, hogy az én amúgy is kényes gyomrom nem bírta. Akkoriban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!