Recept Guru

Immunerősítés tippek – Tuningold fel magad!

Az egészséges életmód és a megfelelő immunerősítés természetesen mindig fontos, a téli időszakban azért jobban odaszoktunk figyelni erre. Egy fokozott vírusos járványhelyzetben pedig még ennél sokkal többet szeretnénk tenni. Most összesítem és adok néhány tippet mindezekre, valamint 5 perces salátaötletet is megosztok, amire tényleg lehet időt szakítani. Jelen helyzetben még a megfelelő friss zöldség gyümölcs… Tovább »

Inka quechua ízek – Budapest egyetlen perui éttermében jártunk

Az inka kultúra az egyik legősibb kultúrák közé tartozik, a több ezer éves quechua (kecsua) nép a mai napig őrzi a ősi indián hagyományokat. Az utóbbi években Amerikában és Nyugat-Európában rendkívül népszerűek lettek a perui éttermek, hiszen a világ egyik legegészségesebb konyhája. Köszönhető mindez azoknak az alapanyagoknak, melyek természetesen védik egészségünket. Ilyenek például a halak,… Tovább »

Brutálisan tökmagos pogácsa – Lassan felszívódó szénhidrátokkal

A tökmag, valamint az abból készült olaj és liszt előnyeiről írtam már korábban itt, hogy azontúl, hogy mennyire finom számos pozitív egészségre ható pozitív tulajdonsága van. Most egy olyan receptet készítettem, ami nagyon-nagyon tökmagos, ugyanis felhasználtam hozzá az olajat, a lisztet és természetesen magát a magot is, szóval ennél tökmagosabb már nem is lehetne. Valami… Tovább »

Húsvéti meleg saláta – Tökmagkrém cseppek és retek szirmok

Közelednek a húsvéti ünnepek, így én is elgondolkoztam, milyen finomságokkal készülhetnék. A klasszikus menü ötleteket már mindenki ismeri, ezért én most egy kicsit rendhagyó megoldásokon ötleteltem.Mellesleg tesztelésre kaptam egy remek szeletelő gépet (erről majd kicsit később bővebben is írok), ezért én most mindent szeletelek, lehet az vastagabb, vagy vékonyabb dolog is. A húsvéti menü egyik… Tovább »

Egy hely, ahol természetes jót enni mentesen

Egy “mentes” tematikájú rendezvényen jártam pár hete, ahol sok érdekes terméket, céget ismertem meg, valamint érdekes előadásokat hallottam. Az egyik ilyen érdekes előadást Mattheisen Mária tartotta, aki elmondta, hogy elege lett abból, hogy csodabogárnak nézik egy étteremben, ha megkérdezi az ételekben található allergéneket, meg persze abból, hogy nagyon sok étteremben nem, vagy csak szűk választékot… Tovább »

Sajtos ropogós – élesztő mentes

Most pár napot a nővéremnél és a férjénél töltöttem Svájc egyik francia kantonjában, Genfben. Babanézőbe mentem, mert megszületett a kis Emma Olivia, 8 hetes múlt, egy tündéri jó baba. Már az éjszakákat is átalussza. Segítettem amiben tudok, a főzés természetesen az egyik olyan segitség, amiben tudtam segíteni. Ezzel kapcsolatban előre készültem is, mert a Sógorom… Tovább »

Mini quiche lorraine – Bombasztikus vendégváró

Egy időben kb. kéthetente csináltam quichet, annyira rá voltunk kattanva. Ide a blogra is felkerült pár verzió, amiket itt találsz, de ennél sokkal többször készült. Aztán amilyen hirtelen jött ez a szerelem, olyan gyorsan el is tűnt. Továbbra is szerettük, csak valahogy más ételek kerültek fókuszba. Két hete Anyu és Apu felugrottak hozzánk, tényleg, csak… Tovább »

Lecsóhatározó – A világ lecsói receptekkel

Itt a nyár vége, ami nálunk egyet jelent a lecsó szezonnal. Viszont annak is itt van az ideje, hogy az itthon ismert és népszerű magyar lecsón túl egy kicsit kitekintsünk és megismerjük a világ többi országának hasonló ételeit is. Ebben az összefoglaló táblázatban remekül látszik, hogy melyik változatnak milyen zöldségek az alapjai, valamint az is,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!