Recept Guru

Egy kis reggeli megálló – Óbuda szuper reggelizőjében jártunk

Mint azt biztosan ti is tudjátok a reggeli a nap (egyik) legfontosabb étkezése, nem lehet azt mondani, hogy a legfontosabb, hiszen a nap folyamán a kiegyensúlyozott étkezés nagyon fontos ahhoz, hogy kellő energiánk legyen. Egy viszont biztos, ha a reggelire egészséges és tápláló falatokat eszünk akkor már sokkal jobban indul a napunk. A reggeli étkezés… Tovább »

Gluténmentes tökmagropogós – Totál rákattantunk

A nasi ügy nálam folyamatosan visszatérő téma, mégpedig azért mert jobban jár az ember, ha tart magánál mindig valami harapnivalót kis étkezésekhez, vagy ha egy program esetleg jobban elhúzódna. Az ilyen sós és édes ropogtatni valókból már komoly választék van az üzletekben, azért azoknál sok esetben valami kompromisszum szükséges, meg persze nagyságrendekkel barátibb áron készíthetjük… Tovább »

Brutálisan tökmagos pogácsa – Lassan felszívódó szénhidrátokkal

A tökmag, valamint az abból készült olaj és liszt előnyeiről írtam már korábban itt, hogy azontúl, hogy mennyire finom számos pozitív egészségre ható pozitív tulajdonsága van. Most egy olyan receptet készítettem, ami nagyon-nagyon tökmagos, ugyanis felhasználtam hozzá az olajat, a lisztet és természetesen magát a magot is, szóval ennél tökmagosabb már nem is lehetne. Valami… Tovább »

Húsvéti meleg saláta – Tökmagkrém cseppek és retek szirmok

Közelednek a húsvéti ünnepek, így én is elgondolkoztam, milyen finomságokkal készülhetnék. A klasszikus menü ötleteket már mindenki ismeri, ezért én most egy kicsit rendhagyó megoldásokon ötleteltem.Mellesleg tesztelésre kaptam egy remek szeletelő gépet (erről majd kicsit később bővebben is írok), ezért én most mindent szeletelek, lehet az vastagabb, vagy vékonyabb dolog is. A húsvéti menü egyik… Tovább »

Egy hely, ahol természetes jót enni mentesen

Egy “mentes” tematikájú rendezvényen jártam pár hete, ahol sok érdekes terméket, céget ismertem meg, valamint érdekes előadásokat hallottam. Az egyik ilyen érdekes előadást Mattheisen Mária tartotta, aki elmondta, hogy elege lett abból, hogy csodabogárnak nézik egy étteremben, ha megkérdezi az ételekben található allergéneket, meg persze abból, hogy nagyon sok étteremben nem, vagy csak szűk választékot… Tovább »

Sajtos ropogós – élesztő mentes

Most pár napot a nővéremnél és a férjénél töltöttem Svájc egyik francia kantonjában, Genfben. Babanézőbe mentem, mert megszületett a kis Emma Olivia, 8 hetes múlt, egy tündéri jó baba. Már az éjszakákat is átalussza. Segítettem amiben tudok, a főzés természetesen az egyik olyan segitség, amiben tudtam segíteni. Ezzel kapcsolatban előre készültem is, mert a Sógorom… Tovább »

Mini quiche lorraine – Bombasztikus vendégváró

Egy időben kb. kéthetente csináltam quichet, annyira rá voltunk kattanva. Ide a blogra is felkerült pár verzió, amiket itt találsz, de ennél sokkal többször készült. Aztán amilyen hirtelen jött ez a szerelem, olyan gyorsan el is tűnt. Továbbra is szerettük, csak valahogy más ételek kerültek fókuszba. Két hete Anyu és Apu felugrottak hozzánk, tényleg, csak… Tovább »

Lecsóhatározó – A világ lecsói receptekkel

Itt a nyár vége, ami nálunk egyet jelent a lecsó szezonnal. Viszont annak is itt van az ideje, hogy az itthon ismert és népszerű magyar lecsón túl egy kicsit kitekintsünk és megismerjük a világ többi országának hasonló ételeit is. Ebben az összefoglaló táblázatban remekül látszik, hogy melyik változatnak milyen zöldségek az alapjai, valamint az is,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!