Recept Guru

Villámgyors fűszeres sütőtökös latte – Ez majd hangulatba hoz

A hűvös idő beköszöntével előtérbe kerülnek nálunk a fűszeres, meleg kávé- és teakülönlegességek. A most következő recept is egy ilyen finomság. Gyorsan elkészül, így bármikor könnyen összedobható. Vendégváró kávénak is beillik, egy finom ebéd után akár kínálhatjuk a a kávét így, szinte már desszertként. Sütőtököt enni egyébként rendkívül egészséges, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, egészséges rostokban…. Tovább »

Tudd meg miért annyira értékes a quinoa! + Egy kedvenc recept

Biztosan sokan hallottatok már a quinoáról és biztosan sokan kóstoltátok is. Itthon ugyan viszonylag még újdonságnak számít, pedig a hazai bioboltok is már évek óta tartják ez a szuper egészséges alapanyagot. Én magam is többször fogyasztottam már étteremben, azonban itthon most először készítettem el. A quinoa, vagy magyarul rizsparéj az Andokban, Peru, Bolívia, Ecuador, Kolumbia… Tovább »

Gluténmentes tökmagropogós – Totál rákattantunk

A nasi ügy nálam folyamatosan visszatérő téma, mégpedig azért mert jobban jár az ember, ha tart magánál mindig valami harapnivalót kis étkezésekhez, vagy ha egy program esetleg jobban elhúzódna. Az ilyen sós és édes ropogtatni valókból már komoly választék van az üzletekben, azért azoknál sok esetben valami kompromisszum szükséges, meg persze nagyságrendekkel barátibb áron készíthetjük… Tovább »

Kókuszos fagyibonbon és icepop – Pillanatok alatt egészségesen

Ugyan az igazi meleg még nem érkezett meg, egy fagyihoz azért már elég jó idő van. Itt az eperszezon, ezért nem tudtam kihagyni ezt a hűsítő finomságot. Érdemes nektek is kipróbálni. Új ötlet volt most, hogy nem csak icepop formában, hanem bonbonformába is töltöttem, így egy falatnyi hűsítő bonbonként is működik.Mivel pillanatok alatt elkészül és csak… Tovább »

Spenótos tagliatelle fokhagymás garnélával

A viszonyom a garnélával elég hullámzó volt az utóbbi években. Egy időben nagyon szerettem, aztán egyszer túl sokat ettem belőle, utána vagy 2 évig messziről elkerültem. Most ismét barátkozom vele, csak lassan, kis lépésekben. Eddig nagyon jól haladok. A most következő receptben a múltkor készített házi spenótos zöld tésztát használtam fel, itt nézheted meg ezt… Tovább »

5 perces villámvacsora – Quesedillas, ahogy akarod!

A meleg vacsora témaköre egyre inkább foglalkoztat mostanában. Főleg a hűvösebb, téli estéken jön rám az, hogy márpedig valami meleg vacsorára van szükségem. Elvárásaim az ilyen menükkel kapcsolatban: tényleg pillanatok alatt elkészüljön lehessen hozzá alapanyagot tartani, hiszen ha még be kell vásárolni hozzá, akkor már nem olyan gyors mindenki kedvence legyen azért legyen egészséges is,… Tovább »

Gesztenye roló – Anyu receptje alapján

Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le. Most viszont… Tovább »

Barackos bivalyricotta krém – Elképesztően jó!!!

Ezúttal egy igazán izgalmas alapanyagból fogok egy szupergyors desszertet készíteni. Jó hír, hogy nem kell sütni, állni hagyni és még speciális eszköz sem szükséges hozzá. Az alapanyag viszont különleges, ismét a Budagyöngye Bevásárlóközpontban található Bottega del Tartufo üzletben jártam és beszereztem pár különlegességet, amiket a hétvégén el is használtam.  Tibinek (a Férj) születésnapját ünnepeltük, keveset… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!