Recept Guru

Gesztenye sün család – Cukormentesen

Nálunk a gesztenyés sütik nagyon népszerűek, ahogy a legutóbb a gesztenye roló receptjénél említettem. Most pedig a cuki sün család született meg otthon némi gesztenye massza, keksz, csoki és tortadarának köszönhetően. Ez gyakorlatilag egy süninek formázott gesztenyegolyó, ami csak félig van mártva csokival, majd süninek díszítve. Minden sünikében egy szem meggy is található. Hozzávalók egy 8… Tovább »

Fahéjas szilvalekvár – Izgalmas párosítás

Lekvár befőzésről még nem írtam sokat a blogon, pedig évek óta készítek sárgabarackot, valamint idén eper is készült. Ebben eddig semmi érdekes nincs,  viszont van egy őszi, szezonális lekvár, amit tavaly készített először anyukám és annyira rákattantunk, hogy idén én is főztem. Ezt nagyon nehéz szavakba önteni, komolyan egy ízorgia. A finomság pedig nem más,… Tovább »

Gesztenye roló – Anyu receptje alapján

Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le. Most viszont… Tovább »

Mákos guba torta újragondolva – IR barát recept

Ez a mákos guba torta még december 24-re készült, igen, a karácsonyi ünnepi menü egyik desszertje volt. Tényleg elkészült, hiszen Facebookon és Instagram oldalamon is láthattátok. A receptre viszont a nagy rokonlátogatás miatt most jut időm. Sebaj, annyira szuperfinom, hogy én szerintem évközben is elkészítem majd. Nem biztos, hogy pont ezt a receptet, ezt a mákos verziót ezután… Tovább »

Ünnepi borleves fahéjhabbal – Diétás karácsony menüből

A karácsonyi menü tervezésekor eszembe jutott, hogy még gyerekkoromban a Mama mindig borlevest készített gyűszűfánkkal, amikor mentünk. Mekkora ötlet gondoltam, hogy akkor most kipróbálom. Ezt a receptet választottam,  persze a cukor helyett édesítőszert használtam. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak arra kell figyelni, hogy a leves besűrűsödéséig folyamatosan keverni kell, hogy egyenletesen sűrűsödjön, ne főjön meg a… Tovább »

Karácsonyi menü extrákkal

Elkészült végre az ünnepi menüterv, vagyis az, hogy mik lesznek már rég körvonalazódtak, de most jutottam el odáig, hogy véglegesítsük egyrészt, másrészt már a megvalósítás is elkezdődött. Bevezetésként annyit mondanék, hogy én még soha nem főztem karácsonykor. Sütiket ugye mindig csináltam, de a karácsonyi ebédek és vacsorák soha nem nálunk voltak. Tehát idén először nálunk… Tovább »

Szarvas kolbász katonák – Ínyenc falatkák

Idén nálunk lesz a Szenteste vacsora, így már javában azon pörgök, hogy mi legyen majd a menü.  Sok ötletem van már előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek is. Lesznek klasszikusok az biztos, de nem én lennék, ha nem találnék ki valami extra újdonságot. Nehezíti a feladatomat, hogy kb. ahányan vagyunk annyiféleképpen eszünk. Én ugyebár az IR-es… Tovább »

Mérges chili Mikulás sajtszakállal

Hozzánk már tegnap este megjött a Mikulás, ezúttal a csizma helyett a hűtőbe érkezett. A csípős paprika Mikulásoknak nagy sikere volt, vacsorára el is fogyott. Hozzávalók: 1 üveg ecetes chili paprika savanyúság (kiválogattam a piros paprikákat) 100 g sajtkrém a tányéron a havat dekor sóval csináltam   Elkészítése: A paprikák szárát levágom és a magokat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!