Recept Guru

Sütőtökös fűszeres szívsüti sós – karamellával – Segítsüti 2019

Elkészült az idei Segítsütim. Minden évben izgatott vagyok, amikor azon gondolkozom, hogy mi legyen az a finomság, amire majd licitálni lehet. Sok múlik azon, hogy sikere lesz-e ennek a desszertnek most. Nem csak egy receptről van most szó, hiszen a Segítsüti ennél sokkal többről szól. Licitálni lehet többek között erre a remekműre is és én… Tovább »

Tigriscsíkos tökmaglisztes piskótatekercs – Gluténmentes

Mióta rendszeresen használom a tökmagot, valamint az abból készített tökmagolajat mindig meglepődök, hogy mennyire sokoldalú és finom alapanyagról van szó. A legutóbbi alkalom viszont minden várakozásomat felülmúlta.  Hihetetlen, hogy piskótát tudtam vele készíteni, ami elképesztő finom is lett. A tökmagot lisztté is lehet őrölni, vagy kész tökmaglisztet is lehet venni. Ebben az esetben a mag… Tovább »

Tudd meg miért az üveg a legjobb sütő-tároló-melegítő edény! + Grátisz muszaka recept

Még főiskolai éveimhez nyúlik vissza az a téma, amikor kereskedelem- áruismereti órán tanultuk az élelmiszer tároló anyagokat. Akkor azt tanultuk, hogy az üveg azért nagyon jó tároló, mert a legbiztonságosabban tisztítható el nem oldódik ki belőle semmi, akár meleg, vagy savas alapanyag kerül bele szinte korlátlan alkalommal tisztítható, újra használható Kicsit régi kiadású volt a… Tovább »

Őrületesen jó tökmagos panna cotta mandulatejből

A panna cotta gyakori vendég nálunk, viszont szinte minden alkalommal valami újat találok ki. Itt találod az összes változatot, amiket eddig készítettem. Most a korábban megszokott tejszín helyett mandulatejből készítettem, ezért kicsit lazább szerkezetű lett. Emiatt persze nem tettem bele több zselatint, hiszen ez így finom. Még abban is különbözik, hogy általában pohárban tálalom, most… Tovább »

Egy kis reggeli megálló – Óbuda szuper reggelizőjében jártunk

Mint azt biztosan ti is tudjátok a reggeli a nap (egyik) legfontosabb étkezése, nem lehet azt mondani, hogy a legfontosabb, hiszen a nap folyamán a kiegyensúlyozott étkezés nagyon fontos ahhoz, hogy kellő energiánk legyen. Egy viszont biztos, ha a reggelire egészséges és tápláló falatokat eszünk akkor már sokkal jobban indul a napunk. A reggeli étkezés… Tovább »

Tökmagparfé sós tökmagmorzsával – Természetesen finom

A napokban Szigligeten voltunk, felmentünk a várba, utána gondoltuk megjutalmazzuk magunkat a vár alatt található adalékanyagmentes fagyizóban egy gombócossal. Cukormentes fagyi nem volt, így én kihagytam, csak belekóstoltam a férj dupla finomságába, egy pisztácia és egy sós tökmag. Pisztácia mindig az első választott, a tökmag meg olyan, hogy azt nem lehetett otthagyni. Hazatérve jött az… Tovább »

Barackos frangipán – Zéró cukor és glutén

A hétvégi barackbefőzés megkoronázásaként egy szuper barackos sütit készítettem. Az a jó benne, hogy egyszerű elkészíteni, mégis mesésen finom. Én gluténmentesen csináltam, egyedül a tésztája volt necces, hogy sikerül e, nem kell nyújtani, így nem volt vele gond. A sült mandulakrém, ami a frangipán lényege pedig egy igazi különlegesség. Mindig is a vajat pártoltam, de… Tovább »

Újra felfedezett népi természetesen gyógyító ételek

A modern nyugati táplálkozás, az iparosodás sok újdonságot hozott a gasztronómiában, ha csak 40-50 évre visszatekintünk ma már egészen mást eszünk, de még a megmaradt ételek egy része is jelentősen átalakult. Elsősorban a feldolgozott, csomagolt termékekre gondolok. Ez nagyon kényelmes és sok könnyebbséget is hozott az életünkbe. Ennek a sok szuper finomságnak azonban árnyoldala is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!