Amikor megkérdezem, hogy ki enne egy kis lasagnét, akkor valószínűleg 10 emberből 9 azt mondja, hogy jöhet. Az egy kivétel pedig valószínűleg születésétől kezdődően nem szereti, vagy éppen most van túl egy kiadós lasagne partin. A lényeg azonban a részletekben rejtőzik, vannak alapvetések, amiket mindig betartok, ezektől lesz számomra jó egy igazi lasagne. Persze lehet… Tovább »
Lasagne – Bármikor kaphatóak vagyunk rá!
Amikor megkérdezem, hogy ki enne egy kis lasagnét, akkor valószínűleg 10 emberből 9 azt mondja, hogy jöhet. Az egy kivétel pedig valószínűleg születésétől kezdődően nem szereti, vagy éppen most van túl egy kiadós lasagne partin. A lényeg azonban a részletekben rejtőzik, vannak alapvetések, amiket mindig betartok, ezektől lesz számomra jó egy igazi lasagne. Persze lehet… Tovább »

A viszonyom a garnélával elég hullámzó volt az utóbbi években. Egy időben nagyon szerettem, aztán egyszer túl sokat ettem belőle, utána vagy 2 évig messziről elkerültem. Most ismét barátkozom vele, csak lassan, kis lépésekben. Eddig nagyon jól haladok. A most következő receptben a múltkor készített házi spenótos zöld tésztát használtam fel, itt nézheted meg ezt…
Amikor azon gondolkoztam, milyen gasztroajándékokat készítsek idén, hogy ti is tudjatok ötletelni, inspirálódni, az merült fel bennem, hogy vajon ki és miért csinál ilyen típusú ajándékot? A mostani házi tészta az egyik legjobb példa ennek a demonstrálására, hogy milyen is a jó gasztroajándék? Legyen egyedi, amilyet üzletben nem lehet kapni! Legyen személyre szabott annak, aki…
Itt a nyár vége, ami nálunk egyet jelent a lecsó szezonnal. Viszont annak is itt van az ideje, hogy az itthon ismert és népszerű magyar lecsón túl egy kicsit kitekintsünk és megismerjük a világ többi országának hasonló ételeit is. Ebben az összefoglaló táblázatban remekül látszik, hogy melyik változatnak milyen zöldségek az alapjai, valamint az is,…
Egy korábbi bejegyzésben írtam a Bottega del Tartufo üzletben tett látogatásomról, ahol igazi bivalyricottát és bivalymozzarellát, prosciutto crudo sonkát, San Marzano hámozott paradicsomot és asztalt olajbogyót szereztem be. A bivalyricottából készült finomságról itt olvashatsz. Most pedig a többi finomságról írok. Pizza készült belőle és valami egészen csodás volt. A paradicsom finom édes, nem túl savas,…
A múlt héten Tibi (a férj) horgászni ment két barátjával, ez volt az idei első nagy horgászatuk. Halat nem hozott haza, mivel sporthorgász. Igen, ez azt jelenti, hogy elmegy egy tóra, sporthorgász jegyet vesz, kifog egy halom halat, majd visszadobja és üres kézzel jön haza a horgászatból. Vagyis nem is, hiszen ezúttal egy óriási csokor…
Három felejthetetlen órát tölthettem el a Bottega del Tartufo Delikátesz üzletben, ugyanis meghívást kaptam az üzlet tulajdonosaitól, Pasqueale és Noémi láttak vendégül. Ez a hely a Budagyöngye Bevásárlóközpont egyik gyöngyszeme, ahol annyi különlegességet talán az ember, hogy alig győzi csodálni. Nem is egy, hanem két kis üzlet van egymás mellett az egyikben sajtokat, üveges finomságokat…
Szombaton szokás szerint reggeli után a piacon indítottam a napot, ahogy egy jó bloggertől illik. Semmi extra, csak a szokásos zöldségeket és gyümölcsöket vettem. Meg amúgy már csak informálódás végett is érdemes kijárni, ha tehetem mindig odalesek a használt cikkek részhez is, jó dolgokat lehet kifogni, több kellékem is van onnan. Jobban járok, ha ezt…