Ma forró, őszi levest terveztem készíteni, azt a verziót, amelyik tápláló és igazán felmelegít. Volt itthon egy szép adag vöröslencse, így született az ötlet, hogy a krémleves repertoáromat bővíteném egy lencsés változattal most. Mit érdemes tudni a vöröslencséről? A vöröslencse egy szuper alapanyag, mégse annyira ismert, most leírom előnyeit, így talán majd neked is megjön… Tovább »
Villámgyors vöröslencse krémleves kolbász chipsszel
Ma forró, őszi levest terveztem készíteni, azt a verziót, amelyik tápláló és igazán felmelegít. Volt itthon egy szép adag vöröslencse, így született az ötlet, hogy a krémleves repertoáromat bővíteném egy lencsés változattal most. Mit érdemes tudni a vöröslencséről? A vöröslencse egy szuper alapanyag, mégse annyira ismert, most leírom előnyeit, így talán majd neked is megjön… Tovább »

Mióta rendszeresen használom a tökmagot, valamint az abból készített tökmagolajat mindig meglepődök, hogy mennyire sokoldalú és finom alapanyagról van szó. A legutóbbi alkalom viszont minden várakozásomat felülmúlta. Hihetetlen, hogy piskótát tudtam vele készíteni, ami elképesztő finom is lett. A tökmagot lisztté is lehet őrölni, vagy kész tökmaglisztet is lehet venni. Ebben az esetben a mag…
A panna cotta gyakori vendég nálunk, viszont szinte minden alkalommal valami újat találok ki. Itt találod az összes változatot, amiket eddig készítettem. Most a korábban megszokott tejszín helyett mandulatejből készítettem, ezért kicsit lazább szerkezetű lett. Emiatt persze nem tettem bele több zselatint, hiszen ez így finom. Még abban is különbözik, hogy általában pohárban tálalom, most…
A modern nyugati táplálkozás, az iparosodás sok újdonságot hozott a gasztronómiában, ha csak 40-50 évre visszatekintünk ma már egészen mást eszünk, de még a megmaradt ételek egy része is jelentősen átalakult. Elsősorban a feldolgozott, csomagolt termékekre gondolok. Ez nagyon kényelmes és sok könnyebbséget is hozott az életünkbe. Ennek a sok szuper finomságnak azonban árnyoldala is…
Biztosan sokan hallottatok már a quinoáról és biztosan sokan kóstoltátok is. Itthon ugyan viszonylag még újdonságnak számít, pedig a hazai bioboltok is már évek óta tartják ez a szuper egészséges alapanyagot. Én magam is többször fogyasztottam már étteremben, azonban itthon most először készítettem el. A quinoa, vagy magyarul rizsparéj az Andokban, Peru, Bolívia, Ecuador, Kolumbia…
A tejberizsről nem olyan régen csak az iskolai menzán kóstolt változat jutott eszembe, ami mindig kakaóporral volt megszórva. Nincsen vele semmi gond, de ebből több kreatív ötletet nem lehet kihozni. Aztán egyre gyakrabban találkozom a török gyors éttermek sült tejberizs ajánlatával. Még mindig nem mondanám, hogy különösebben izgalmas dologról lenne szó. Na és akkor itt…
Ugyan az igazi meleg még nem érkezett meg, egy fagyihoz azért már elég jó idő van. Itt az eperszezon, ezért nem tudtam kihagyni ezt a hűsítő finomságot. Érdemes nektek is kipróbálni. Új ötlet volt most, hogy nem csak icepop formában, hanem bonbonformába is töltöttem, így egy falatnyi hűsítő bonbonként is működik.Mivel pillanatok alatt elkészül és csak…