Amikor megkérdezem, hogy ki enne egy kis lasagnét, akkor valószínűleg 10 emberből 9 azt mondja, hogy jöhet. Az egy kivétel pedig valószínűleg születésétől kezdődően nem szereti, vagy éppen most van túl egy kiadós lasagne partin. A lényeg azonban a részletekben rejtőzik, vannak alapvetések, amiket mindig betartok, ezektől lesz számomra jó egy igazi lasagne. Persze lehet… Tovább »
Lasagne – Bármikor kaphatóak vagyunk rá!
Amikor megkérdezem, hogy ki enne egy kis lasagnét, akkor valószínűleg 10 emberből 9 azt mondja, hogy jöhet. Az egy kivétel pedig valószínűleg születésétől kezdődően nem szereti, vagy éppen most van túl egy kiadós lasagne partin. A lényeg azonban a részletekben rejtőzik, vannak alapvetések, amiket mindig betartok, ezektől lesz számomra jó egy igazi lasagne. Persze lehet… Tovább »

A viszonyom a garnélával elég hullámzó volt az utóbbi években. Egy időben nagyon szerettem, aztán egyszer túl sokat ettem belőle, utána vagy 2 évig messziről elkerültem. Most ismét barátkozom vele, csak lassan, kis lépésekben. Eddig nagyon jól haladok. A most következő receptben a múltkor készített házi spenótos zöld tésztát használtam fel, itt nézheted meg ezt…
Amikor azon gondolkoztam, milyen gasztroajándékokat készítsek idén, hogy ti is tudjatok ötletelni, inspirálódni, az merült fel bennem, hogy vajon ki és miért csinál ilyen típusú ajándékot? A mostani házi tészta az egyik legjobb példa ennek a demonstrálására, hogy milyen is a jó gasztroajándék? Legyen egyedi, amilyet üzletben nem lehet kapni! Legyen személyre szabott annak, aki…
A múlt héten Tibi (a férj) horgászni ment két barátjával, ez volt az idei első nagy horgászatuk. Halat nem hozott haza, mivel sporthorgász. Igen, ez azt jelenti, hogy elmegy egy tóra, sporthorgász jegyet vesz, kifog egy halom halat, majd visszadobja és üres kézzel jön haza a horgászatból. Vagyis nem is, hiszen ezúttal egy óriási csokor…
Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl. Amíg a hagyma megpuhul elkészül…
Szombaton szokás szerint reggeli után a piacon indítottam a napot, ahogy egy jó bloggertől illik. Semmi extra, csak a szokásos zöldségeket és gyümölcsöket vettem. Meg amúgy már csak informálódás végett is érdemes kijárni, ha tehetem mindig odalesek a használt cikkek részhez is, jó dolgokat lehet kifogni, több kellékem is van onnan. Jobban járok, ha ezt…