Recept Guru

Gluténmentes tökmagropogós – Totál rákattantunk

A nasi ügy nálam folyamatosan visszatérő téma, mégpedig azért mert jobban jár az ember, ha tart magánál mindig valami harapnivalót kis étkezésekhez, vagy ha egy program esetleg jobban elhúzódna. Az ilyen sós és édes ropogtatni valókból már komoly választék van az üzletekben, azért azoknál sok esetben valami kompromisszum szükséges, meg persze nagyságrendekkel barátibb áron készíthetjük… Tovább »

Vaníliafagyi tökmag variációkkal – 3 perc és kész!

A mostani cikkben egy tippet osztok meg veletek, amit vétek lenne nem megosztani, hiszen valami mesésen különleges ez az ízvariáció. Azt tudjátok, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak, most sem lesz ez másképp, hiszen mindössze 3 percbe telik az összeállítása.Talán receptnek sem lehet nevezni, inkább tuti tippnek hívnám.A kiindulás az, hogy az édes ízek… Tovább »

Brutálisan tökmagos pogácsa – Lassan felszívódó szénhidrátokkal

A tökmag, valamint az abból készült olaj és liszt előnyeiről írtam már korábban itt, hogy azontúl, hogy mennyire finom számos pozitív egészségre ható pozitív tulajdonsága van. Most egy olyan receptet készítettem, ami nagyon-nagyon tökmagos, ugyanis felhasználtam hozzá az olajat, a lisztet és természetesen magát a magot is, szóval ennél tökmagosabb már nem is lehetne. Valami… Tovább »

A tökmagolaj 9 legfontosabb pozitív hatása

Az olajos magokkal kapcsolatban tudjuk, hogy jótékony zsírok, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak vannak benne. Fogyaszthatjuk a magot magában csipegetve, salátába, granolába, vagy például süteménybe sütve is. A magokból préselt olajok szintúgy tartalmazzák az adott mag értékes anyagait. A darált mag zsírtalanításával pedig lisztet kapunk, ami megint csomó mindenhez használható fel. Január elején a tökmaggal, valamint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!