Recept Guru

Vaníliafagyi tökmag variációkkal – 3 perc és kész!

A mostani cikkben egy tippet osztok meg veletek, amit vétek lenne nem megosztani, hiszen valami mesésen különleges ez az ízvariáció. Azt tudjátok, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak, most sem lesz ez másképp, hiszen mindössze 3 percbe telik az összeállítása.Talán receptnek sem lehet nevezni, inkább tuti tippnek hívnám.A kiindulás az, hogy az édes ízek… Tovább »

Brutálisan tökmagos pogácsa – Lassan felszívódó szénhidrátokkal

A tökmag, valamint az abból készült olaj és liszt előnyeiről írtam már korábban itt, hogy azontúl, hogy mennyire finom számos pozitív egészségre ható pozitív tulajdonsága van. Most egy olyan receptet készítettem, ami nagyon-nagyon tökmagos, ugyanis felhasználtam hozzá az olajat, a lisztet és természetesen magát a magot is, szóval ennél tökmagosabb már nem is lehetne. Valami… Tovább »

Húsvéti meleg saláta – Tökmagkrém cseppek és retek szirmok

Közelednek a húsvéti ünnepek, így én is elgondolkoztam, milyen finomságokkal készülhetnék. A klasszikus menü ötleteket már mindenki ismeri, ezért én most egy kicsit rendhagyó megoldásokon ötleteltem.Mellesleg tesztelésre kaptam egy remek szeletelő gépet (erről majd kicsit később bővebben is írok), ezért én most mindent szeletelek, lehet az vastagabb, vagy vékonyabb dolog is. A húsvéti menü egyik… Tovább »

Egy hely, ahol természetes jót enni mentesen

Egy “mentes” tematikájú rendezvényen jártam pár hete, ahol sok érdekes terméket, céget ismertem meg, valamint érdekes előadásokat hallottam. Az egyik ilyen érdekes előadást Mattheisen Mária tartotta, aki elmondta, hogy elege lett abból, hogy csodabogárnak nézik egy étteremben, ha megkérdezi az ételekben található allergéneket, meg persze abból, hogy nagyon sok étteremben nem, vagy csak szűk választékot… Tovább »

A tökmagolaj 9 legfontosabb pozitív hatása

Az olajos magokkal kapcsolatban tudjuk, hogy jótékony zsírok, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak vannak benne. Fogyaszthatjuk a magot magában csipegetve, salátába, granolába, vagy például süteménybe sütve is. A magokból préselt olajok szintúgy tartalmazzák az adott mag értékes anyagait. A darált mag zsírtalanításával pedig lisztet kapunk, ami megint csomó mindenhez használható fel. Január elején a tökmaggal, valamint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!