Gyerekkorom egyik kedvence volt, és máig is imádom a túrógombócot. Most egy kicsit átalakítottam, hogy egészségesebb legyen. Ízben nem nagyon lehet különbséget találni, viszont a zabkorpa lassú felszívódásának köszönhetően egészségesebb, nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet. Hozzávalók:1 csomag (250 g) túró (1 %-os zsírszegény túrót használtam), 2 tojás, 1 dl zabkorpa, csipet só, 50 g… Tovább »
Túrógombóc egészségesen
Gyerekkorom egyik kedvence volt, és máig is imádom a túrógombócot. Most egy kicsit átalakítottam, hogy egészségesebb legyen. Ízben nem nagyon lehet különbséget találni, viszont a zabkorpa lassú felszívódásának köszönhetően egészségesebb, nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet. Hozzávalók:1 csomag (250 g) túró (1 %-os zsírszegény túrót használtam), 2 tojás, 1 dl zabkorpa, csipet só, 50 g… Tovább »

Hozzávalók: 1 csomag (250 g) túró, 2 tojás, 1 dl búzadara, csipet só, Mártáshoz: 5 dkg vaj, 1 bő evőkanál zöld pesto, 2 marék aromás sajt reszelve (parmezán vagy Gruyère), 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj A túrót a tojással és a búzadarával egy csipet sóval összekeverem. 1-2 órát állni hagyom, majd dió méretű…
Túrógombócot a szokásos módon összegyúrom. A gombócok elkészítésénél jóval kisebb, dió méretű gombócokat készítek. A gombóckákat kifőzöm, majd zsemlemorzsába forgatom. Dekorációnál szív szóróformát használtam, valamint szív alakban raktam ki a kis gombóckákat...