Ismét egy sütőtök recept, most egy olyan, amit a végtelenségig, mindenki kedvére lehet variálni.
Egyik hazai kedvencemtől Bereznay Tamástól kölcsönöztem a háromféle sült sütőtök receptet. Javasolnám mindenkinek, hogy először mind a hármat készítse el, én is így tettem anno vagy 5 éve, majd kóstolás után döntse el neki melyik a kedvence. A receptben nem írok mennyiséget a sütőtökre, mindenki a saját és a család kapacitásait ismerve vásároljon be. A recept végén megtudhatjátok, hogy nekem melyik a kedvencem. Nos lássunk hozzá!
Mézes rozmaringos
A sütőtököt negyedbe vágom, majd kimagozom és mézzel megkenem, majd friss rozmaringlevelekkel megszórom.
Csípős
A feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk apróra vágott csípős paprikával, sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Füstös
Durva szemű tengeri sót egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, míg kissé füstös íze nem lesz. Ezután a feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk a sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Egy száraz serpenyőben egy marék tökmagot megpirítunk, majd a kisült tökre szórjuk.
Mindegyik nagyon finom lett, nekem természetesen a mézes rozmaringos ízlett a legjobban, a második a füstölt sós tökmagos, a chilis pedig csak azért harmadik az én ízlésem szerint, mert a másik kettő még finomabb volt.
Remek előételek, vagy köretek lehetnek belőle, hiszen sült húsok mellé remek kiegészítő.
Készítsétek el, és írjátok meg, nektek melyik volt a legjobb.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: