Recept Guru

Húsvéti meleg saláta – Tökmagkrém cseppek és retek szirmok

Közelednek a húsvéti ünnepek, így én is elgondolkoztam, milyen finomságokkal készülhetnék. A klasszikus menü ötleteket már mindenki ismeri, ezért én most egy kicsit rendhagyó megoldásokon ötleteltem.Mellesleg tesztelésre kaptam egy remek szeletelő gépet (erről majd kicsit később bővebben is írok), ezért én most mindent szeletelek, lehet az vastagabb, vagy vékonyabb dolog is. A húsvéti menü egyik… Tovább »

Citromkrémes mákos pite – Diétabarát recept

A mákos sütikből viszonylag kicsi a választék, valahogy nem annyira gyakori az édességeinkben. Van pár nagy kedvenc, mint a bejgli, rétes és persze a mákos guba, esetleg van aki a flódnit is szereti. Ezen kívül viszont én elég ritkán találkozom vele, pedig remek alapanyag, remekül házasítható a savanykás citromos ízekkel, amit a most következő receptemben… Tovább »

Bécsi almás pite citrusokkal – Nálunk toplistás

Az almás sütik nálunk mindig top listásak,  eleve sikerre vannak ítélve. Azért nálam vannak ezen belül még olyan részletek, ami miatt például én is bombasztikusnak gondolok egy finomságot. A mostani sütiben az tetszett meg, hogy izgalmas az almás töltelék, mert az alma mellett narancslekvár is van, valamint a tészta is különleges a citromhéjtól és a… Tovább »

Egy hely, ahol természetes jót enni mentesen

Egy “mentes” tematikájú rendezvényen jártam pár hete, ahol sok érdekes terméket, céget ismertem meg, valamint érdekes előadásokat hallottam. Az egyik ilyen érdekes előadást Mattheisen Mária tartotta, aki elmondta, hogy elege lett abból, hogy csodabogárnak nézik egy étteremben, ha megkérdezi az ételekben található allergéneket, meg persze abból, hogy nagyon sok étteremben nem, vagy csak szűk választékot… Tovább »

Tojáslikőr panna cotta – Koccintsatok vele!

A panna cotta megint egy olyan desszert, ami gyakori vendég nálunk, mert könnyen, látványos desszertet  lehet belőle varázsolni. Olyan sokszor csináltam már, hogy van külön panna cotta receptgyűjteményem.Most nem gyümölcspürés, vagy lekváros változat készült, hanem egy meglepő párosítás, én magam is meglepődtem rajta, hogy milyen jó lett. Bár a fő kóstoló kritikusaim szerint kicsit túlságosan… Tovább »

6 éves blogszülinap – Ünnepelj velem!

6 évet nem gondolnék olyan sok időnek, de ha belegondolok mennyi minden történt a blog és így az én életemben is, akkor igen is sok. Mennyi recept került fel az  oldalra, pedig nem is mindent tettem fel, hihetetlen.  Kb.  4 évvel ezelőtt lehetett, amikor úgy alakult, hogy változtatnom kell az étkezésemen, elhagytam a cukrot és… Tovább »

Üveges granola – Gasztroajándék ötlet

Imádom a granolát és azon vagyok, hogy mindenkivel megszerettessem a környezetemben, aki még nem szereti. Tibi például nem enne ilyesmit tízóraira, vagy uzsonnára, ahogyan én szoktam, Ő inkább csak csipeget belőle. Rájár a nagyobb gombócokra.  Ez egy remek egészséges édességet alternatíva lehet, ja és még külön jó, hogy gyümölcsöt, vagy joghurtot is szoktunk enni mellé,… Tovább »

Gesztenyelekvár – Gasztroajándék

A legutóbbi befőzős cikkben a narancslekvárról áradoztam, most pedig folytatom egyrészt a befőzést, másrészt az áradozást, ugyanis ezúttal a gesztenye van a listámon.Igen, a gesztenyéből is lehet lekvárt készíteni, persze nem olyan lesz, mint amit a lekvár alatt hagyományosan értünk. Egy egészen különleges dologról van szó, gesztenyerajongóknak pedig kötelező kipróbálni. Lehet készíteni kizárólag sült gesztenyéből,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!